Tanda perempuan Gold Digger – Wajib baca!

Korang nak tahu perempuan tu gold digger ke tak? Gold digger ni maksudnya perempuan yang hanya nak lelaki yang kaya, berduit, dan boleh belanja dia macam-macam. Perempuan macam ni tak sayang lelaki sebenarnya, dia cuma nak guna lelaki untuk dapat

Kelebihan buah tin

Khasiat buah tin yang jarang orang tahu

1. Kaya dengan nutrien penting Banyak betul khasiat yang ada dalam buah tin. Antara nutrien penting yang ada dalam buah ni ialah: Vitamin A: Bagus untuk penglihatan dan kulit Vitamin B6: Membantu tumbesaran dan pembangunan otak Vitamin C: Baik untuk

kerja apa yang boleh saya buat? Grab? Lalamove?

Kerja apa yang saya boleh buat? Ini yang ramai tak tahu

Contents 1. Penghantar makanan Kerja sebagai penghantar makanan ni semakin popular dikalangan masyarakat Malaysia, dan ada banyak syarikat yang menyediakan perkhidmatan penghantaran makanan di seluruh negara.  Ini senarai beberapa syarikat penghantar makanan di Malaysia dan anggaran gaji yang ditawarkan: GrabFood:

10 kebaikan bekam yang ramai tak tahu

Korang pernah dengar pasal bekam? Bekam ni satu cara rawatan yang guna tekanan rendah untuk menarik darah atau angin yang ada dalam badan korang. Bekam ni ada dua jenis, bekam angin dan bekam darah. Bekam angin ni guna cawan je

Khasiat buah durian - Ramai tahu makan je

Khasiat buah durian – Ramai tahu makan je

1. Baik untuk orang yang ada masalah gula darah Durian ni memang unik. Walaupun manis, tapi ia mempunyai indeks glikemik yang rendah. Ini bermakna, ia tak akan meningkatkan gula darah korang secara mendadak.  Tapi, jangan lupa, makan dengan sederhana. Satu

Hadiah bunga untuk orang yang tersayang – Jom beli

Aku nak cerita pasal kenapa bunga ni menjadi pilihan terbaik untuk hadiah hari jadi atau untuk pasangan korang. Bunga ni bukan sekadar cantik, tapi banyak lagi sebab-sebab istimewanya yang lain. Mungkin korang tahu, mungkin juga korang tak tahu. Jom baca.

orang respect

9 perkara yang perlu dijaga supaya orang respect kita

Nak bagi orang respect kita Kalau nak diri kita ni dipandang tinggi, buat la betul betul. Jangan buat sambil lewa. Kalau tak, jangan tanya la kenapa orang asyik pandang rendah. Dah diri sendiri pun malas, sapa je nak hormat kita.

Manfaat jagung pada kesihatan korang – Jangan tahu makan je

Nutrisi dalam jagung: Lebih daripada yang korang sangka Jagung ni sebenarnya penuh dengan nutrisi yang baik untuk kesihatan korang. Vitamin dan Mineral: Jagung adalah sumber yang baik untuk vitamin C, magnesium, dan banyak lagi. Vitamin C ni penting untuk sistem

Kelebihan makan pisang

Kelebihan makan pisang yang ramai tak tahu

1. Kaya dengan nutrien penting Pisang ni memang power la. Banyak gila nutrien yang ada dalam buah pisang ni. Dalam satu pisang sederhana sahaja, kita boleh dapat: Kalium – untuk jaga jantung dan tekanan darah Vitamin B6 – untuk kurangkan mual dan

Khasiat fish oil yang ramai tak tahu

Kenapa fish oil tu penting? First thing first, kenapa korang patut ambil berat pasal fish oil? Sebab dia ada Omega-3 fatty acids, iaitu EPA dan DHA. Benda ni baik untuk otak, jantung dan banyak lagi! Dah, jom teruskan dengan khasiat-khasiat

12 makanan yang tahan lama – Penting untuk tahu

1. Kurma Kurma ni memang best, buah dia manis-manis, lembut-lembut, penuh dengan gula, serat, vitamin, dan mineral. Kurma ni boleh simpan lama gila, sebab dia tak banyak air, susah nak kena serang dengan bakteria atau kulat. Kalau nak simpan kurma,

Apa itu split personality – Jom study

Split personality ni macam dalam filem Split tu, yang hero dia ada 23 personaliti yang berbeza. Tapi nama sebenar untuk split personality ni ialah dissociative identity disorder (DID). Orang yang ada DID ni akan tukar-tukar personaliti bila ada sesuatu yang

TANDA ORANG YANG MENGAMBIL KESEMPATAN

Tanda orang yang mengambil kesempatan

1. Selalu mengharapkan bantuan korang Orang yang suka mengambil kesempatan ni biasanya selalu mengharapkan bantuan korang, samada dalam hal kerja, kewangan, atau apa-apa je lah. Mereka ni memang pandai cari jalan untuk dapatkan apa yang mereka mahu. Kalau korang perasan,

12 tanda lelaki tak sayang pun pada korang

1. Dia selalu buat korang tunggu Korang pernah tak rasa macam korang ni bukan keutamaan dia? Macam dia selalu ada alasan untuk lambat, tak balas mesej, tak angkat telefon, atau tak datang jumpa korang? Kalau betul, ini adalah salah satu

Sebab kencing berbuih – Jangan pandang remeh

Korang pernah tak tengok air kencing korang ada buih-buih macam sabun? Kadang-kadang tu buih tu sekejap je lepas tu dia hilang, tapi ada juga yang kekal lama. So apa maksudnya? Apa sebenarnya yang menyebabkan kencing berbuih ni? Tanda korang dalam

Malaysia: Antara negara yang digeruni dan dihormati

Ada unsur keganasan Korang pernah dengar tak pasal sejarah peperangan Melayu?  Dari zaman Hang Tuah, Hang Jebat, hinggalah pejuang-pejuang yang lawan penjajah, kita ni memang ada unsur keganasan dalam diri.  Orang melayu kalau marah, ada auranya tersendiri.  Bukan keganasan yang

Bagaimana fish oil terhasil – Mungkin korang nak tahu

Apa sebenarnya fish oil tu? Pertama sekali, fish oil atau minyak ikan ni sebenarnya apa? Ia adalah minyak yang dikeluarkan dari tisu ikan-ikan tertentu. Biasanya, ikan yang hidup dalam air sejuk macam salmon, mackerel, dan tuna adalah sumber utama. Yang

Kencing manis boleh sebabkan korang rasa letih

Rasa penat tanpa sebab yang jelas

Mungkin tanda kencing manis? Pernah tak rasa macam badan ni lesu je, macam bateri habis? Salah satu penyebabnya mungkin kencing manis, tau. Korang boleh rujuk tanda kencing manis untuk tahu lebih jelas. Dalam kes diabetes, badan kita struggle untuk guna

keburukan berhutang

6 keburukan berhutang: Hutang member kena bayar bro

Ramai yang tak tahu, keburukan hutang pada diri. Sama ada kita sedar atau pun tak, kalau kita ada duit, bayar lah hutang. Kalau tak, jangan sampai kesannya kita nampak depan mata.  Dunia akhirat diri kita takkan selamat dari hutang. Satu

Panduan merawat kemurungan

Panduan merawat kemurungan

Kemurungan atau depression ni bukan perkara yang boleh kita ambil ringan. Benda ni boleh mempengaruhi cara kita hidup, bekerja dan berinteraksi dengan orang lain. Jadi, hari ni kita nak kongsikan panduan merawat kemurungan, dari perspektif Islam dan klinikal. Jom kita

15 cara untuk lulus dalam pelajaran – Jom baca

1. Minta maaf dengan mak ayah Mak ayah korang tu orang yang paling sayang kat korang. Dorang selalu doakan korang supaya berjaya dalam hidup. Kalau korang ada buat salah kat dorang, cepat-cepat minta maaf. Jangan biarkan hati dorang terluka. Bila

12 tanda Allah sayang kita

Allah sayang kita Allah kalau sayang pada kita, dia akan bagi apa yang kita perlukan. Dia akan jadikan dekat dengan diriNya.  Cara Allah tunjukkan sayangNya pada kita berbeza dengan cara ibu bapa kita tunjukkan kasih sayang.  Allah Maha Mengetahui ZAHIR

Post dah habis daa