Kedai bunga yang famous dalam Malaysia

Aku nak share dengan korang pasal bunga yang boleh buat orang tersenyum. Kalau korang cari hadiah, sini artikel yang betul.

Korang tahu tak yang bunga yang aku maksudkan ni bukan bunga biasa, tapi bunga yang ada hadiah dalam dia?

Bunga ni boleh jadi hadiah yang perfect untuk orang yang korang sayang, sama ada untuk birthday, anniversary, graduation, atau apa-apa je lah.

Tapi, kalau korang malas nak keluar rumah, macam mana nak beli bunga ni? Jangan risau, sebab aku ada solusi untuk korang.

Korang boleh order bunga ni secara online je, dari platform-platform yang aku nak cerita ni lah. Korang ready ke? Jom baca.

Hadiah bunga untuk hari jadi
Image by Imuslim.co

FlowerAdvisor

FlowerAdvisor adalah platform yang boleh hantar bunga ke mana-mana tempat dalam dunia, termasuk Malaysia. Ni jenama yang memang ada banyak cawangan kat semua tempat.

Bunga-bunga yang diorang ada semua cantik dan segar, dan ada pelbagai jenis untuk korang pilih.

Ada roses, lilies, sunflowers, orchids, dan banyak lagi. Tapi, yang bestnya, bunga-bunga ni semua ada hadiah dalam dia. 

Korang boleh pilih nak letak coklat, teddy bear, cake, atau coklat Royce yang mesra muslim. Macam-macam ada, korang boleh pilih mengikut kesukaan korang.

FlowerAdvisor punya service memang laju dan cun, korang boleh order bunga melalui website, aplikasi, atau telefon.

Korang boleh bayar dengan kad kredit, debit, PayPal, atau bank transfer. Nak tahu lagi, boleh visit website diorang.

Flower Chimp MY

Flower Chimp MY adalah platform yang khusus untuk hantar bunga di Malaysia.

Bunga-bunga ni semua unik dan menarik, dan ada lebih daripada 200 jenis untuk korang pilih.

Ada yang sesuai untuk majlis-majlis khas, atau untuk hiasan rumah. Korang juga boleh pilih bunga mengikut budget korang, dari yang murah hingga yang mewah.

Tapi, yang bestnya, bunga-bunga ni semua ada hadiah dalam dia.

Korang boleh pilih nak letak coklat, teddy bear, cake, atau coklat Ferrero Rocher yang mesra muslim . Macam-macam ada, korang boleh pilih mengikut kesukaan korang.

Flower Chimp MY punya service memang percuma dan pantas, korang boleh order bunga melalui website, atau whatsapp.

Korang boleh bayar dengan kad kredit, debit, e-wallet, atau bank transfer. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang boleh tengok website diorang.

FloralGarage MY

FloralGarage MY adalah platform yang boleh buat bunga mengikut citarasa korang. FloralGarage ni based di Singapore tapi ada juga cawangan di Malaysia.

Bunga-bunga yang ada di FloralGarage ni semua kreatif dan stylish, dan korang boleh customise bunga mengikut kehendak korang.

Korang boleh pilih dari pelbagai jenis bunga, seperti preserved flowers, dried flowers, soap flowers, atau artificial flowers.

Macam-macam ada, korang boleh pilih mengikut kesukaan korang.

FloralGarage MY punya service memang murah dan pantas, korang boleh order bunga melalui website, atau call je. Korang boleh bayar dengan kad kredit, debit, PayPal, atau bank transfer. Jom visit website diorang.

Lee Wah Florist Sdn Bhd

Lee Wah Florist Sdn Bhd adalah kedai bunga yang terkenal dan berpengalaman dalam dunia hiasan bunga di Kuala Lumpur.

Kedai bunga ini menghasilkan hiasan bunga yang mencerminkan keindahan semulajadi bunga.

Kedai bunga ini juga menawarkan pelbagai jenis bunga, seperti bunga kawin, bunga harian, bunga duka cita, bunga hamper, dan banyak lagi.

Tapi, yang bestnya, bunga-bunga ni semua ada hadiah dalam dia. Korang boleh pilih nak letak coklat, teddy bear, cake, atau coklat Hershey’s yang mesra muslim .

Macam-macam ada, korang boleh pilih mengikut kesukaan korang.

Lee Wah Florist Sdn Bhd punya service memang boleh dipercayai dan berkualiti, korang boleh order bunga melalui website, atau call je. Korang boleh bayar dengan kad kredit, debit, e-wallet, atau bank transfer.

Kalau korang nak tahu lebih details, korang boleh je tengok terus website diorang.

Kesimpulan

Itu dia, empat platform kedai bunga yang aku nak recommend kat korang. Semua platform ni memang best, dan korang boleh order bunga dengan mudah dan selamat.

Bunga-bunga ni boleh buat korang happy, dan juga boleh buat orang yang korang hantar bunga tu happy.

Jadi, tunggu apa lagi? Order bunga sekarang, dan jadikan hari korang lebih indah dan bermakna. Selamat mencuba, dan jumpa lagi!

Team Imuslim

Team Imuslim

Digital Content Writer - Menulis content yang berkaitan dengan kehidupan seorang Muslim.