Tanda perempuan Gold Digger – Wajib baca!

Gold digger ni maksudnya perempuan yang hanya nak lelaki yang kaya, berduit, dan boleh belanja dia macam-macam.

Perempuan macam ni tak sayang lelaki sebenarnya, dia cuma nak guna lelaki untuk dapat duit dan barang.

Kalau korang tak nak kena tipu dengan perempuan macam ni, korang kena tahu 10 tanda perempuan gold digger. Baca sampai habis, ye!

Dia selalu minta duit atau barang dari korang

Tanda pertama perempuan gold digger ialah dia selalu minta duit atau barang dari korang.

Dia akan cakap dia tak ada duit, ada hutang, ada masalah, atau ada keperluan. Dia akan minta korang tolong dia dengan beri dia duit atau beli barang yang dia nak.

Dia tak kisah berapa banyak korang kena keluarkan, asalkan dia dapat apa yang dia nak. Dia tak akan berterima kasih atau balas budi korang.

Dia tak pernah belanja korang

Tanda kedua perempuan gold digger ialah dia tak pernah belanja korang. Dia akan biarkan korang bayar semua bila korang keluar bersama.

Dia akan pilih tempat yang mahal, makanan yang sedap, dan aktiviti yang best. Dia akan order apa saja yang dia suka, tanpa tanya korang.

Dia tak akan offer untuk kongsi bayaran atau ganti belanja korang. Dia akan anggap korang wajib belanja dia.

Dia tak peduli pasal korang

Tanda ketiga perempuan gold digger ialah dia tak peduli pasal korang.

Dia tak akan tanya khabar korang, perasaan korang, pendapat korang, atau masalah korang.

Dia tak akan dengar korang, nasihat korang, sokong korang, atau beri semangat korang. Dia tak akan ada untuk korang bila korang perlukan dia. Dia hanya akan cari korang bila dia nak duit atau barang dari korang.

Dia tak hormat korang

Dia akan buat korang rasa rendah diri, malu, atau tak cukup baik. Dia tak akan puji korang, angkat korang, atau bangga dengan korang.

Dia akan bandingkan korang dengan lelaki lain yang lebih kaya, lebih hensem, atau lebih hebat.

Biasanya jenis tak setia dengan korang

Tanda kelima perempuan gold digger ialah dia tak setia dengan korang. Dia akan pandang lelaki lain, flirt dengan lelaki lain, atau curang dengan lelaki lain.

Dia akan cari lelaki yang lebih kaya, lebih berduit, atau lebih boleh belanja dia. Dia tak akan jaga hubungan korang, tak akan hargai korang, atau tak akan cintai korang.

Dia akan tinggalkan korang bila dia jumpa lelaki lain yang lebih baik.

Dia tak boleh terima korang sepenuhnya

Tanda keenam perempuan gold digger tak terima korang seadanya. Dia akan cuba ubah korang, paksa korang, atau tuntut korang.

Dia akan suruh korang kerja lebih, dapat lebih duit, atau beli lebih barang. Dia tak akan terima kelebihan korang, kekurangan korang, kebaikan korang, atau keburukan korang.

Dia tak suka kongsi semua perkara dengan korang

Tanda ketujuh perempuan gold digger ialah dia tak suka kongsi semua perkara dengan korang.

Dia tak akan ajak korang bersama-sama dalam aktiviti dia, hobi dia, minat dia, atau cita-cita dia. Dia tak akan libatkan korang dalam rancangan dia, keputusan dia, masalah dia, atau penyelesaian dia.

Biasanya semuanya dia akan buat sendiri kecuali kalau benda ni tu melibatkan duit. Dia tak akan anggap korang sebagai orang yang penting dalam hidup dia.

Dia tak hormat keluarga dan kawan-kawan korang

Tanda kelapan perempuan gold digger ialah dia tak hormat keluarga dan kawan-kawan korang. Biasanya dia akan pandang rendah dengan kawan kawan korang.

Dia tak akan cuba rapat dengan ibu bapa korang, adik beradik korang, atau saudara mara korang. Kalau rapat pun mesti bersebab.

Dia tak akan sapa mereka, bercakap dengan mereka, atau tolong mereka bila perlu. Dia juga tak akan mesra dengan kawan-kawan korang, join aktiviti korang, atau jadi sebahagian dari kumpulan korang.

Dia tak jaga diri dia sendiri

Tanda kesembilan perempuan gold digger ialah dia tak jaga diri dia sendiri.

Dia tak akan jaga makan dia, tidur dia, atau bersenam. Dia tak akan mandi, berus gigi, atau pakai baju yang bersih dan kemas. Dia akan buat diri dia nampak buruk, lesu, dan sakit. Dia akan buat korang malas dan bosan dengan dia.

Dia tak ada cita-cita atau kerjaya

Tanda kesepuluh perempuan gold digger ialah dia tak ada cita-cita atau kerjaya. Dia tak akan ada impian, matlamat, atau aspirasi dalam hidup dia.

Dia hanya akan bergantung pada lelaki, harap lelaki, atau guna lelaki untuk dapat duit dan barang. Dia tak akan ada pendapatan sendiri, simpanan sendiri, atau harta sendiri.

Kalau perempuan tu tunjuk semua tanda ni, korang boleh yakin dia memang gold digger.

Kalau korang tak nak kena guna dengan perempuan macam ni, korang kena jauhkan diri dari dia. Jangan terpedaya dengan perempuan yang cakap je sayang, tapi tak buktikan dengan perbuatan.

Korang layak dapat perempuan yang sayang korang sebenar-benarnya. Semoga artikel aku ni bermanfaat untuk korang. Selamat mencari cinta sejati! <3

Team Imuslim

Team Imuslim

Digital Content Writer - Menulis content yang berkaitan dengan kehidupan seorang Muslim.