10 brand tudung terbaik untuk Muslimah

1. Bella Ammara

Bella Ammara ni memang dah lama dalam dunia fesyen hijab ni. Brand ni selalu keluarkan tudung yang cantik-cantik dan memang mengikut trending terkini.

Tudung bawal cotton dan tudung bawal satin dari Bella Ammara ni memang best giler, selesa dan tahan lama.

Rekaan tudung Bella Ammara ni pun moden dan stylish, boleh pakai untuk semua occasion. Yang paling best, Bella Ammara ada 15 rekaan cetakan warna penuh untuk tudung bawal yang sangat lawa dan rare.

Kalau korang nak belajar cara pakai bawal simple dan cantik, boleh subscribe YouTube Bella Ammara.

Jangan lupa follow Instagram dan Facebook Bella Ammara untuk lihat review tudung bawal.

2. Naelofar

Naelofar ni jenama tudung yang ditubuhkan oleh Neelofa, selebriti dan ikon fesyen yang famous. Brand ni memang dah jadi idola dalam industri fesyen muslimah di Malaysia.

Naelofar ada konsep tudung yang fresh, easy, dan trendy.

Tudung Naelofar ada macam-macam jenis, macam shawl, bawal, dan turban. Tudung Naelofar ni pun jadi trend setter fesyen hijab di Malaysia dengan rekaan yang unik dan menarik.

Harga tudung Naelofar ni pun sangat reasonable dan affordable. Kalau korang nak nampak macam Neelofa, cubalah tudung Naelofar.

3. Bawal Exclusive

Bawal Exclusive ni jenama tudung mewah yang famous di Malaysia. Brand ni pernah keluarkan sehelai tudung bawal bernilai RM100,000 dan masuk Malaysia Book Of Records sebagai tudung termahal.

Bawal Exclusive juga selalu viral dengan produknya yang harga beribu-ribu ringgit dan jadi impian peminat tudung bawal.

Tudung Bawal Exclusive ni memang exclusive dan high quality, dengan detail macam manik, batu permata, dan renda yang dijahit dengan kemas.

Tudung Bawal Exclusive juga guna fabrik yang mewah dan selesa, macam sifon, satin, dan silk. Kalau korang nak rasa macam princess, bolehlah try tudung Bawal Exclusive.

4. Ariani

Ariani ni antara jenama tudung yang paling lama dan popular di Malaysia.

Brand ni selalu digayakan oleh Siti Nurhaliza, penyanyi nombor satu negara, yang juga duta Ariani.

Ariani ni dikenali dengan tudung bawal yang berkualiti dan elegan, sesuai untuk wanita yang mature dan high class. Tapi, Ariani juga ada rekaan tudung yang moden dan trendy, sesuai untuk wanita muda dan bergaya.

Ariani juga ada pelbagai jenis tudung, macam shawl, instant, dan printed.

Tudung Ariani ni memang best sebab ia guna fabrik yang sejuk dan lembut, macam kapas, viscose, dan chiffon.

Tudung Ariani juga ada warna-warna yang cantik dan ceria, sesuai untuk semua mood dan suasana. Kalau korang nak nampak macam Siti Nurhaliza, bolehlah pakai tudung Ariani.

5. Tudung People

Tudung People ni jenama tudung yang ditubuhkan pada tahun 2010 oleh Nazeera Ahmad. Brand ni ada misi untuk sediakan tudung yang berkualiti, selesa, dan mampu milik untuk semua wanita.

Tudung People ni ada banyak koleksi tudung yang menarik, macam shawl, bawal, instant, dan printed. Tudung People juga guna fabrik yang berkualiti dan selesa, macam cotton, jersey, crepe, dan satin.

Tudung People juga ada warna-warna yang lawa dan menawan, sesuai untuk semua gaya dan personaliti. Tudung People ni memang sesuai untuk semua orang, sebab ia senang diurus dan digayakan.

Kalau korang nak tudung yang simple dan sweet, bolehlah pilih Tudung People.

6. Radiusite

Radiusite ni jenama tudung yang ada ramai followers di media sosial. Brand ni selalu improve kualiti produk dengan rekaan yang cantik dan memikat.

Radiusite ni ada pelbagai jenis tudung, macam tudung sarung, scarf, bawal, shawl, dan tudung kanak-kanak. Radiusite ni guna fabrik yang versatile dan selesa, macam sifon, kapas, dan moss crepe.

Radiusite juga ada detail yang menarik, macam manik, batu permata, dan renda, yang tak terlalu heavy dan neat.

Radiusite juga sediakan hampir semua warna untuk setiap rekaan, bagi pelanggan buat pilihan mengikut event dan taste. Radiusite ni memang sesuai untuk korang yang suka bergaya dan anggun.

7. Duckscarves

Duckscarves ni jenama tudung yang ditubuhkan oleh Vivy Yusof, usahawan dan pengasas FashionValet.

Brand ni ada konsep yang unik dan menarik, dengan logo itik yang cute dan kotak hadiah yang exclusive.

Duckscarves ni ada banyak koleksi tudung yang cantik dan mewah, macam shawl, bawal, satin, silk, dan printed.

Duckscarves juga guna fabrik yang berkualiti dan selesa, macam cotton, jersey, crepe, dan georgette. Duckscarves juga ada warna-warna yang elegan dan sofistikated, sesuai untuk wanita yang berkelas dan bergaya.

Duckscarves ni memang sesuai untuk wanita yang suka koleksi tudung yang exclusive dan special.

8. Kekaboo

Kekaboo ni jenama tudung yang ditubuhkan pada tahun 2016 oleh Aliff Syukri, usahawan dan selebriti.

Brand ni ada konsep yang fun dan funky, dengan nama yang unik dan catchy.

Kekaboo ni ada banyak koleksi tudung yang murah dan best, macam shawl, bawal, instant, dan printed. Kekaboo juga guna fabrik yang ringan dan selesa, macam chiffon, crepe, dan cotton.

Kekaboo juga ada warna-warna yang ceria dan menarik, sesuai untuk wanita yang suka warna-warni dan riang. Kekaboo ni memang sesuai untuk wanita yang suka tudung yang murah dan berkualiti.

9. Sugarscarf

Sugarscarf ni jenama tudung yang ditubuhkan pada tahun 2008 oleh Eyqa Sulaiman. Brand ni ada konsep yang sweet dan chic, dengan nama yang manis dan catchy.

Sugarscarf ni ada banyak koleksi tudung yang cantik dan trendy, macam shawl, bawal, instant, dan printed.

Sugarscarf juga guna fabrik yang lembut dan selesa, macam cotton, satin, dan silk. Sugarscarf juga ada warna-warna yang soft dan menawan, sesuai untuk wanita yang suka tudung yang sweet dan chic.

10. Neng Geulis

Neng Geulis ni jenama tudung yang ditubuhkan pada tahun 2013 oleh Fatin Afeefa. Brand ni ada konsep yang tradisional dan moden, dengan nama yang Indonesia dan Malaysia.

Neng Geulis ni ada banyak koleksi tudung yang cantik dan unik, macam shawl, bawal, instant, dan printed.

Neng Geulis juga guna fabrik yang sejuk dan selesa, macam cotton, viscose, dan chiffon. Neng Geulis juga ada warna-warna yang natural dan harmoni, sesuai untuk wanita yang suka tudung yang tradisional dan moden.

11. Sofearose

Sofearose ni jenama tudung yang ditubuhkan pada tahun 2014 oleh Shafiqah Shafie. Brand ni ada konsep yang simple dan elegant, dengan nama yang cantik dan classy.

Sofearose ni ada banyak koleksi tudung yang cantik dan berkualiti, macam shawl, bawal, instant, dan printed. Sofearose juga guna fabrik yang premium dan selesa, macam chiffon, satin, dan silk.

Sofearose juga ada warna-warna yang pastel dan earthy, sesuai untuk wanita yang suka tudung yang simple dan elegant.

12. BidadariHouse

BidadariHouse ni jenama tudung yang ditubuhkan pada tahun 2015 oleh Nurul Huda. Brand ni ada konsep yang glam dan gorgeous, dengan nama yang cantik dan menawan.

BidadariHouse ni ada banyak koleksi tudung yang cantik dan stunning, macam shawl, bawal, instant, dan printed.

Bidadarihouse juga guna fabrik yang shiny dan selesa, macam satin, silk, dan glitter. Bidadarihouse juga ada warna-warna yang bold dan striking, sesuai untuk wanita yang suka tudung yang glam dan gorgeous.

13. AyuMeera

AyuMeera ni jenama tudung yang ditubuhkan pada tahun 2016 oleh Ayu Raudhah. Brand ni ada konsep yang casual dan comfy, dengan nama yang sweet dan catchy.

AyuMeera ni ada banyak koleksi tudung yang cantik dan selesa, macam shawl, bawal, instant, dan printed.

AyuMeera juga guna fabrik yang lembut dan sejuk, macam cotton, jersey, dan crepe. AyuMeera juga ada warna-warna yang neutral dan soothing, sesuai untuk wanita yang suka tudung yang casual dan comfy.

14. Hijabi

Hijabi ni jenama tudung yang ditubuhkan pada tahun 2017 oleh Hijabista Magazine. Brand ni ada konsep yang urban dan edgy, dengan nama yang cool dan catchy.

Hijabi ni ada banyak koleksi tudung yang cantik dan trendy, macam shawl, bawal, instant, dan printed. Hijabi juga guna fabrik yang smooth dan selesa, macam chiffon, satin, dan georgette.

Hijabi juga ada warna-warna yang vibrant dan lively, sesuai untuk wanita yang suka tudung yang urban dan edgy.

15. Meera

Meera ni jenama tudung yang ditubuhkan pada tahun 2018 oleh Meera Alyanna.

Brand ni ada konsep yang minimalis dan chic, dengan nama yang simple dan classy.

Meera ni ada banyak koleksi tudung yang cantik dan elegant, macam shawl, bawal, instant, dan printed. Meera juga guna fabrik yang premium dan selesa, macam silk, satin, dan cotton.

Meera juga ada warna-warna yang pastel dan earthy, sesuai untuk wanita yang suka tudung yang minimalis dan chic.

Itulah 10 brand tudung yang memang best untu korang cuba. Semua brand ni memang ada kelebihan dan keunikan tersendiri, dan sesuai untuk semua wanita yang berhijab.

Kalau korang nak beli tudung dari brand ni, korang boleh buat pembelian di Shopee, sebab Shopee memang ada banyak pilihan dan promosi yang menarik.

Team Imuslim

Team Imuslim

Digital Content Writer - Menulis content yang berkaitan dengan kehidupan seorang Muslim.