10 produk terbaik skincare untuk Muslimah

Korang nak kulit yang sihat dan berseri macam artis K-pop?

Kalau ya, korang kena jaga kulit korang dengan baik. Skincare adalah salah satu cara untuk menjaga kulit korang dari masalah seperti jerawat, kedutan, kusam, dan lain-lain.

Tapi, skincare apa yang sesuai untuk kulit korang? Jangan risau, aku ada senaraikan 10 produk terbaik skincare di Malaysia yang boleh korang cuba. Jom tengok!

1. Simplysiti

Siapa yang tak kenal dengan Dato Siti Nurhaliza kan? Inilah antara produk yang dihasilkan oleh Dato Siti. Produk ni sesuai untuk korang yang ada kulit kering atau dehidrasi.

Produk ni mengandungi aloe vera, vitamin E, dan hyaluronic acid yang boleh melembapkan kulit korang tanpa rasa melekit.

Produk ni juga halal dan cruelty-free, jadi korang boleh guna tanpa was-was. Korang boleh dapatkan produk ni di BeautiMe Malaysia dengan harga yang berpatutan.

Kalau korang rasa nak try produk SimplySiti ni korang boleh cuba tengok disini

2. Garnier

Garnier ni memang dah famous lama dah. Kalau pergi ke farmacy memang berlambak produk ni. Produk ni sesuai untuk korang yang nak kulit yang cerah dan bersih.

Produk ni mengandungi vitamin C yang tinggi yang boleh mencerahkan kulit korang dan mengurangkan kesan gelap pada kulit.

Produk ni juga cepat meresap ke dalam kulit dan tidak menyebabkan kulit berminyak. Korang boleh dapatkan produk ni di Watsons, Guardian, atau mana-mana farmasi berdekatan atau korang boleh beli online disini.

3. Safi

Produk ni sesuai untuk korang yang nak kulit yang anjal dan muda.

Produk ni mengandungi emas 24 karat, kolagen, dan elastin yang boleh meningkatkan keanjalan kulit korang dan mengurangkan kedutan.

Produk ni juga boleh mengecilkan liang pori dan mengekalkan kelembapan kulit korang. Korang boleh dapatkan produk ni di Shopee, Lazada, atau mana-mana kedai kosmetik berdekatan.

4. Hada Labo

Produk ni sesuai untuk korang yang ada kulit kusam atau tidak sekata.

Produk ni mengandungi arbutin, vitamin C, dan hyaluronic acid yang boleh memutihkan kulit korang dan menyamakan warna kulit korang.

Produk ni juga lembut dan sesuai untuk semua jenis kulit. Korang boleh dapatkan produk ni di Hermo, Zalora, atau mana-mana kedai kosmetik berdekatan.

5. Cosrx

Produk ni sesuai untuk korang yang nak membersihkan kulit korang dengan lembut dan efektif.

Produk ni mengandungi tea tree oil, salicylic acid, dan bahan-bahan semulajadi yang boleh membersihkan kotoran, minyak, dan sel kulit mati dari kulit korang tanpa mengeringkan kulit korang.

Produk ni juga mempunyai pH yang rendah yang boleh mengekalkan keseimbangan kulit korang. Korang boleh dapatkan produk ni di Althea, Sasa, atau mana-mana kedai kosmetik berdekatan.

6. Neutrogena

Produk ni sesuai untuk korang yang nak kulit yang lembap dan segar.

Produk ni mengandungi hyaluronic acid yang boleh menarik dan mengekalkan air di dalam kulit korang.

Produk ni juga mempunyai tekstur yang ringan dan sejuk yang boleh menyegarkan kulit korang. Korang boleh dapatkan produk ni di Watsons, Guardian, atau mana-mana farmasi berdekatan.

7. Bio-Essence

Produk ni sesuai untuk korang yang nak kulit yang berkilau dan cantik.

Produk ni mengandungi emas murni, ekstrak mawar, dan antioksidan yang boleh memberi kelembapan, kecerahan, dan perlindungan kepada kulit korang.

Produk ni juga boleh digunakan sebagai toner, pelembap, atau penyegar. Korang boleh dapatkan produk ni di Watsons, Guardian, atau mana-mana farmasi berdekatan.

8. Nutox

Produk ni sesuai untuk korang yang nak kulit yang licin dan halus.

Produk ni mengandungi bird’s nest, collagen, dan bahan-bahan anti-penuaan yang boleh memperbaiki tekstur kulit korang dan mengurangkan garis halus.

Produk ni juga boleh mengecilkan liang pori dan menambah seri pada kulit korang. Korang boleh dapatkan produk ni di Shopee, Lazada, atau mana-mana kedai kosmetik berdekatan.

9. Innisfree

Produk ni sesuai untuk korang yang nak kulit yang sihat dan bermaya.

Produk ni mengandungi teh hijau organik dan biji teh hijau yang boleh memberi nutrien, antioksidan, dan kelembapan kepada kulit korang.

Produk ni juga boleh menenangkan kulit korang yang meradang atau sensitif. Korang boleh dapatkan produk ni di Innisfree Malaysia, Sephora, atau mana-mana kedai kosmetik berdekatan.

10. Laneige

Produk ni sesuai untuk korang yang nak kulit yang lembut dan bermaya bila bangun pagi.

Produk ni mengandungi mineral, ekstrak tumbuhan, dan teknologi Moisture Wrap yang boleh memberi kelembapan, keanjalan, dan kecerahan kepada kulit korang semasa korang tidur.

Produk ni juga boleh menghilangkan kesan letih dan stress pada kulit korang.

Korang boleh dapatkan produk ni di Laneige Malaysia, Sephora, atau mana-mana kedai kosmetik berdekatan.

Team Imuslim

Team Imuslim

Digital Content Writer - Menulis content yang berkaitan dengan kehidupan seorang Muslim.