Hadiah bunga untuk orang yang tersayang – Jom beli

Aku nak cerita pasal kenapa bunga ni menjadi pilihan terbaik untuk hadiah hari jadi atau untuk pasangan korang. Bunga ni bukan sekadar cantik, tapi banyak lagi sebab-sebab istimewanya yang lain.

Mungkin korang tahu, mungkin juga korang tak tahu. Jom baca.

Kenapa nak kena beli bunga?

Zaman sekarang dah lain: Bunga bukan setakat bunga

Zaman sekarang, bila korang nak hantar bunga kepada seseorang, ia bukan sekadar menghantar sekuntum bunga.

Kini, ada pelbagai add-on yang boleh korang tambah untuk menjadikan hadiah korang lebih istimewa dan personal. Contohnya:

  • Coklat: Ramai orang suka coklat, jadi mengapa tidak tambahkan sekotak coklat bersama bunga? Contohnya, coklat premium macam Ferrero Rocher atau Godiva.
  • Teddy bear: Untuk menambah sentuhan yang lebih comel dan mesra, teddy bear adalah pilihan yang bagus.
  • Kad ucapan: Kad ucapan personal boleh menambah nilai sentimental pada hadiah korang.
  • Balloons: Balloons, especially themed or personalized ones, can add a festive touch to your floral gift.
  • Perfume: Adding a bottle of perfume can make your gift more luxurious and thoughtful.

Dengan semua pilihan add-on ini, korang boleh buat penghantaran bunga korang lebih istimewa dan unik, sesuai dengan personaliti dan kesukaan orang yang korang sayangi.

Image by Imuslim.co

Apa yang istimewa tentang bunga?

Flower Chimp

Apa yang best:

  • Expert dalam Penghantaran Bunga: Flower Chimp adalah pakar dalam penghantaran bunga ke seluruh Malaysia, termasuk KL, PJ, Penang, dan Melaka.
  • Pelbagai Pilihan Bunga: Menyediakan pelbagai jenis bunga dan susunan untuk segala jenis acara seperti hari jadi, ulang tahun, acara romantik, dan banyak lagi.
  • Penghantaran Percuma: Flower Chimp menawarkan penghantaran percuma untuk setiap pesanan, dengan pilihan waktu penghantaran yang boleh disesuaikan.

Harga & penghantaran:

  • Harga di Flower Chimp berpatutan dan ada pelbagai pilihan yang sesuai dengan setiap bajet.
  • Penghantaran boleh dilakukan pada hari yang sama jika pesanan dibuat sebelum pukul 1:00 petang, memudahkan korang untuk menghantar bunga secara last minute​​.

FlowerAdvisor

Apa yang best:

  • Jaminan kesegaran bunga 7 Hari: Setiap bunga yang dihantar dijamin segar selama 7 hari.
  • Penghantaran ekspres 3 Jam: FlowerAdvisor menawarkan perkhidmatan penghantaran ekspres 3 jam, tersedia dari 9 pagi hingga 5 petang di Kuala Lumpur, Klang Valley, dan kawasan Selangor.
  • Pelbagai hadiah: Selain bunga, mereka juga menawarkan pelbagai pilihan hadiah lain termasuk kek hari jadi dan hamper.

Harga & penghantaran:

  • Harga di FlowerAdvisor adalah berpatutan dan mereka sering kali menawarkan promosi.
  • Penghantaran pada hari yang sama disediakan tanpa kos tambahan di Malaysia.
  • Mereka juga menawarkan perkhidmatan pelanggan 24 jam untuk membantu dengan sebarang pertanyaan atau kebimbangan​​.

Kedua-dua platform ini menawarkan pengalaman yang mudah dan memuaskan untuk menghantar bunga kepada orang yang korang sayangi, dengan pilihan bunga yang luas dan layanan pelanggan yang cemerlang.

Korang boleh pilih mengikut bajet dan keperluan korang, samada ingin penghantaran segera atau merancang penghantaran untuk acara khas.

Team Imuslim

Team Imuslim

Digital Content Writer - Menulis content yang berkaitan dengan kehidupan seorang Muslim.